ZBOG NEODRŽAVANJA ZET-OVE LINIJE PREMA MZLZ GRAD ZAGREB PRED MOGUĆIM PRAVNIM SANKCIJAMA STRANIH PUTNIKA

Tekst: Panopticum

Foto: Kronike Velike Gorice

Zagrebačka tzv. osvještena zelena vlast na drva i ugljen koja građanima dijeli ogrijev za zimu u suprotnosti sa svojim programskim načelima, mogla bi se uskoro zbog propusta u javnom prijevozu naći na udaru tužbi stranaca koji su se odlučili posjetiti hrvatsku metropolu i čarobni advent u organizaciji prve sjuardese grada Zagreba. Naime, uz već poznate probleme s odvozom smeća nije nikakva novost kako javni gradski prijevoz ima sve veće redukcije u svom voznom redu, kako zbog kadrovskih tako i zbog logistike u broju operativnih vozila.

U takvim okolnostima prije nekoliko dana u “preskakanju vožnji” zbog nedostatka ispravnih autobusa našla se i gradska linija ZET-a broj 290 koja prometuje od Kvaternikovog trga do Zračne luke Zagreb i Velike Gorice i obratno. Kako neslužbeno saznajemo zbog nedolaska ZET-ovog autobusa koji prometuje prema ZLZ strani državljani koji su putovali prema svojim odredištima tijekom posljednjeg adventskog vikenda provedenog u Zagrebu nisu stigli na svoje zrakoplove. Povodom toga pravna služba Grada Zagreba na čijem čelu sjedi sve više dezorjentirani aktivist Tomislav Tomašević mogla bi uskoro saznati koje pravne regule vladaju u zrakoplovnoj industriji u pogledu zaštite putnika.

Da to nije izolirani slučaj saznajemo i od drugih stanovnika Zagreba i Velike Gorice koji često prometuju na toj relaciji koristeći usluge ZET-a. Prema njihovim informacijama vrlo često se događa da i linija ZET-a broj 268 “preskoči” vožnju iz smjera Veliko Gorice, ponekad čak i dva puta za redom. Obzirom da vožnja u jednom smjeru traje gotovo sat vremena dvostruki uzastopni nedolazak ZET-ovog autobusa na polazišnu bus stanicu znači zastoj u prijevozu od minimum dva sata koje je u radnom danu vrlo teško nadoknaditi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon