ŠTRAJK RADNIKA ČISTOĆE – HOĆE LI TOMAŠEVIĆ ZAVRŠITI TAMO ODAKLE JE I KRENUO?

Tekst: Panopticum

Foto: ZKS/Možemo

I dok gradska vlast i uprava Holdinga zajedno s Tomaševićevim voditeljem Čistoće Davorom Vićom ne vidi svoju odgovornost za potpuni kolaps po pitanju rješavanja otpada u Zagrebu već svu krivnju prebacuje na djelatnike Čistoće, radnici su u utorak, 24. siječnja 2023. odlučili nastaviti s javnim prosvjedom koji je započeo dan ranije zbog otkaza trojici radnika koji su dobili zbog pogrešnog zbrinjavanja otpada.

Među okupljenim radnicima u krugu tvrtke Čistoća mogli su se čuti i zahtjevi za povećanjem plaća, no voditelj Čistoće podsjetio je da su pregovori o dodatku Kolektivnom ugovoru u tijeku, a i prije njihova završetka Uprava Holdinga povećala je plaće najmanje plaćenim radnicima za 13 posto. Međutim, priopćenje Tomaševićevog direktora opovrgnuo je izjavom za medije Mladen Novosel iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske koji je tom prilikom napomenuo da novi Kolektivni ugovor čeka na potpis s upravom Čistoće gotovo dvije godine.

Da podsjetimo, gotovo svi stanovnici grada Zagreba vrlo dobro znaju da je to je tek jedan u nizu prosvjeda radnika Čistoće i javnog izražavanja nezadovoljstva koje je u posljednje vrijeme eskaliralo štrajkom gdje su kao rezultat toga ulice hrvatske metropole osvanule pretrpane smećem u Tomaševićevim plastičnim vrečicama svih mogućih boja.

Slučajno ili ne, SDP u je ovim trenucima kao Tomaševićev glavni politički partner u Zagrebu najavio službeno potpisivanje novog sporazuma o suradnji. SDP je Sporazum jednoglasno prihvatio na razini Gradske skupštine, vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora Grada Zagreba iako se vrhuška platforme “Možemo!” javno sprdala s tom strankom i svim njenim članovima neposredno pred posljednje lokalne izbore o čemu najbolje govori niže priložena fotografija.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon