ZAVRŠILE 67. DUBROVAČKE LJETNE IGRE

67. po redu, Dubrovačke ljetne igre, najznačajniji i najdugovječniji hrvatski kulturni ljetni festival koji je potvrdio svoj izniman festivalski status odabirom i kvalitetom vrhunskog programa koji su izvodili svjetski i hrvatski umjetnici, završile su u četvrtak, 25. kolovoza 2016. godine. Ukupno su uspješno izvedena 93 programa na 17 ambijenalnih lokacija.Glazbeni program je ove sezone

Du ljetne igre

Tekst: B. Dobrijević

Foto: www.dubrovnik-festival.hr

67. po redu, Dubrovačke ljetne igre, najznačajniji i najdugovječniji hrvatski kulturni ljetni festival koji je potvrdio svoj izniman festivalski status odabirom i kvalitetom vrhunskog programa koji su izvodili svjetski i hrvatski umjetnici, završile su u četvrtak, 25. kolovoza 2016. godine.
Ukupno su uspješno izvedena 93 programa na 17 ambijenalnih lokacija.Glazbeni program je ove sezone brojao 21 koncert. Uz redovan dramski, glazbeni i baletni program, festivalska publika uživala je u bogatoj plesnoj i glazbenoj hrvatskoj folklornoj baštini u izvedbi Folklornog ansambla Linđo iz Dubrovnika.

Filmski program u ljetnim kinima Jadran i Slavica, ostvaren u suradnji s Kinematografima Dubrovnik, brojao je ukupno sedam naslova, i tradicionalno uključivao projekcije nagrađenih domaćih filmova na Pulskom filmskom festivalu te selekciju recentnih međunarodnih filmova dok su Atrij palače Sponza i Lazareti bili pretvoreni u galerijske prostore za likovne i fotografske izložbe poznatih autora.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon