ZASTOJ NA RADOVIMA U IZRAELU NA HRVATSKOJ KAPELICI NEDALEKO BETLEHEMA

Tekst: Š. Španiček

Foto: L. Hoffmann

Da teškoće u obnovi potresima pogođenih područja u Republici Hrvatskoj nisu jedini koji šepaju i koji se ne odvijaju zamišljenim rokovima, pokazuje nam i slučaj iz Betlehema gdje radovi na izgradnji kapelice broj 4 na Pastirskim poljima koju je obilato pomogla hrvatska vlada prošle godine ne idu u željenom smjeru. Prilažemo fotografije koje ukazuju da se u protekla 3 mjeseca radovi na izgradnji nisu pomakli niti za milimetar.

Je li tome kriv odabir nekompetentnih izvođača radova, ili nešto drugo nije jasno. Nadamo se da će uvijek aktivno Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH (MVEP) poduzeti potrebne korake unutar diplomatskih okvira da bi se izgradnja kapelice ubrzala i da bi velik broj hrvatskih hodočasnika koji posjećuje Pastirska polja mogao biti ponosan na svoju državu kako je to najavljeno prilikom otvaranja radova prošle godine. Naš dopisnik i fotoreporter iz Izraela i dalje će pratiti dinamiku radova i pravodobno izvještavati hrvatsku javnost o pomacima u izgradnji.

Podsjetimo, u  kolovozu 2022. godine, hrvatska je Vlada donijela odluku o sufinanciranju u iznosu od 450 tisuća eura izgradnju hrvatske kapelice sv. Jeronima, Sv. Nikole Tavelića i hrvatskih svetaca i blaženika u sklopu obnove lokaliteta Pastirskih polja u mjestu Beit Sahouru, pokraj Betlehema u Izraelu, gdje je prema predanju anđeo objavio vijest o rođenju Spasitelja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon