XIX. KRČKA JEDRA

Iz luke grada Krka će se u nedjelju, 14. kolovoza i u ponedjeljak, 15. kolovoza 2016. godine  održati tradicionalna manifestacija, devetnaesta po redu “Krčka jedra”, a tom prilikom će se put mora otisnuti brojna tradicijska plovila. Stari jedrenjaci će tako ponovo zavladati akvatorijem frankopanskog grada i podsjetiti stanovnike Krka i njihove goste na vremena kada je jedrenje bila izuzetna vještina, a pomorstvo temelj otočne ekonomije.

krcka jedra

Tekst: M. Šamanić

Foto:  www.grad-krk.hr

Iz luke Grada Krka će se u nedjelju, 14. kolovoza i u ponedjeljak, 15. kolovoza 2016. godine  održati tradicionalna manifestacija, devetnaesta po redu “Krčka jedra”, a tom prilikom će se put mora otisnuti brojna tradicijska plovila. Stari jedrenjaci će tako ponovo zavladati akvatorijem frankopanskog grada i podsjetiti stanovnike Krka i njihove goste na vremena kada je jedrenje bila izuzetna vještina, a pomorstvo temelj otočne ekonomije.

U nedjelju 14. kolovoza, s početkom u 21.00 sat, podno starogradskih zidina biti će priređeno noćno jedrenje tradicijskih barki uz svjetlosnu i glazbenu pratnju. Nakon tog jedinstvenog spektakla na ribarskom mulu slijedi bogat zabavni program i osvježenje uz desetak hrvatskih craft piva.

Na blagdan Velike Gospe, u ponedjeljak 15. kolovoza, nakon posljednjeg otkucaja sata u podne, sa zvonika Katedrale, iz Krčke će luke krenuti devetnaesta po redu regata Krčka jedra i otisnuti na more pasare, guceve, batane i gajete.
Manifestaciju organizira JK Plav, najstariji jedriličarski klub na istočno obali Jadrana, uz podršku Turističke zajednice Grada Krka, Županijske Lučke uprave Krk, Komunalnog društva Vecla i Grada Krka. U nastavku donosimo program XIX. Krčkih jedara:

Nedjelja, 14. 8. 2016.

15:00   prihvat sudionika i spuštanje barki u more
20:00   spremanje barki za jedrenje
21:00   jedrenje uz glazbenu pratnju pod svjetlima reflektora
22:00   armiživanje barki i zabavi program

Ponedjeljak, 15. 8. 2016.

08:00   spuštanje barki u more
09:00   prijave i prihvat sudionika regate sa sastankom kormilara
12:00   start regate
17:00   završetak regate
18:30   podjela nagrada uz prigodni program

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon