WHO ODBIO ZAHTJEV ZA ODGODU OI

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) odbacila je zahtjev 150 znanstvenika iz cijelog svijeta da se Olimpijske igre u Rio de Janeiru koje bi se trebale održati od 5. do 21. kolovoza 2016. odgode ili premjeste u neku drugu državu zbog opasnosti od širenja virusa zika. I Međunarodni olimpijski odbor priopćio je kako ne vidi razlog za odgodu ili premještanje Olimpijskih igara. Znanstvenici u pismu kao razloge otkazivanja ili preseljenje igara navode neuspjeh programa uništavanja komaraca u Brazilu i slab zdravstveni sustav u toj zemlji. Nepotreban je rizik da 500 tisuća stranih turista iz svih zemalja svijeta stigne na igre, potencijalno se zarazi i vrati kući u krajeve u kojima bolest može postati endemska, kaže se u pismu.

dilma-rousseff

Tekst: HRT

Foto: www.who.org

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) odbacila je zahtjev 150 znanstvenika iz cijelog svijeta da se Olimpijske igre u Rio de Janeiru koje bi se trebale održati od 5. do 21. kolovoza 2016. odgode ili premjeste u neku drugu državu zbog opasnosti od širenja virusa zika. I Međunarodni olimpijski odbor priopćio je kako ne vidi razlog za odgodu ili premještanje Olimpijskih igara.

Znanstvenici u pismu kao razloge otkazivanja ili preseljenje igara navode neuspjeh programa uništavanja komaraca u Brazilu i slab zdravstveni sustav u toj zemlji. Nepotreban je rizik da 500 tisuća stranih turista iz svih zemalja svijeta stigne na igre, potencijalno se zarazi i vrati kući u krajeve u kojima bolest može postati endemska, kaže se u pismu.
Epidemija virusa zika, koji prenose komarci, izbila je u Brazilu prije godinu dana i dosad se proširila na 60-ak država.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon