WALL STREET JOURNAL: IZRAEL OD SAD DOBIVA PRECIZNE “SPICE BOMBE”

Tekst: Panopticum/WSJ

Foto: Toltruth

Američki dnevni list i istoimeni internetski portal Wall Street Journal (WSJ) u izdanju od 6 studenog 2023. navodi da Sjedinjene Američke Države (SAD) planiraju poslati preciznu vođenu municiju u Izrael u vrijednosti od 320 milijuna US dolara.

Prema vijestima WSJ-a, na osnovu fotografija službene prepiske do koje je došla, američka administracija je 31. listopada 2023. dostavila američkom Kongresu deklaraciju kojom se predviđa slanje tzv. Spice bombi, precizne municije zrak-zemlja, u Izrael.

Prema prepisci, u okviru sporazuma, američki proizvođač oružja “Rafael USA” prenijet će municiju svojoj izraelskoj matičnoj tvrtci Rafael Advanced Defence Systems. Prema sporazumu, u pitanju je korištenje, sklapanje, testiranje i osiguranje drugih tehnologija za oružje ukupne vrijednosti 320 milijuna US dolara.

Podsjetimo, Izrael je pokrenuo zračne i kopnene napade na Pojas Gaze nakon terorističkog napada Hamasa koji je počeo 7. listopada 2023. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon