VODEĆI IZRAELSKI POSLOVNI ČOVJEK POZVAO NA HITNU SMJENU PREMIJERA NETANYAHUA

Tekst: Panopticum

Foto: Calcalist

Prema pisanju izraelskog poslovnog lista i istoimenog portala “Calcalist” od 29. listopada 2023. jedan od vodećih izraelskih biznismena Amnon Shashua pozvao je da se izraelski premijer Benjamin Netanyahu i njegova vlada hitno sklone sa vlasti.

Shashua, koji je na čelu kompanije za razvoj tehnologije za autonomna vozila Mobileye (MBLY.O), optužio je Netanyahuovu vladu za “neuspjehe, nesklad i nesposobnost”.

“Moramo smanjiti gubitke, i to brzo. Jedino rješenje za trenutnu situaciju u Izraelu je smjena vlade, a to se mora odmah desiti” – izjavio je za poslovne novine i internetski portal Calcalist. Naime, Shashua je uputio poziv na smjenu vlade nakon što je Netanyahu prije nekoliko dana izjavio da je počela druga faza rata u Gazi te da je vlada odobrila proširenje invazije na Gazu.

Nadalje, Shashua smatra da je vlada Izraela više zabrinuta za svoj politički opstanak, nego za dobrobit zemlje. Za njega je moguće da se ona može smijeniti bez raspisivanja novih izbora, minimiziranjem političkih previranja i formiranjem novih koalicija unutar aktualnog saziva parlamenta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon