VIRTUALNA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA “ZAGREB IZ ZRAKA: SAVSKI GALEB”

Tekst: N. Mesarić

Foto: I. Šeler

U srijedu, 7. srpnja 2021. otvara se virtualna izložba umjetničkih fotografija Igora Šelera na mrežnim stranicama www.igorseler.com. Tematika izložbe je rijeka Sava a sadržaj na internetu ostaje dostupan do lipnja 2022. godine. Naime, virtualnom izložbom autor se predstavlja ciklusom fotografija pod nazivom  ‘Zagreb iz zraka: Savski galeb’ sastavljenih u galeriji i formi fotografske digitalne monografije. Autor dokumentira motive Zagreba poput spomenika kulture, zatim trgova, arhitektonskih zdanja, te bilježi fenomen ispreplitanja grada i prirode s trenutnom atmosferskom slikom. U fokusu autorovog objektiva je sam grad,  što više moguće očišćen od ljudi i prometa i to na način da se stekne dojam o njihovom nepostojanju.

Izložba Savski galeb dio je autorovog projekta Zagreb iz zraka i podržana je od strane Ministarstva kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja. Sve fotografije snimljene su dronom koji umjetniku pruža mogućnosti stvaranja kadrova s visine na kojoj se oku nude nove vizure i otvaraju novi rakursi snimanja. Želja je autora ciklus Zagreb iz zraka nastaviti te ga nadopuniti dodatnim snimkama pojedinih dijelova grada Zagreba iz ptičje perspektive.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon