UNATOČ TOMAŠEVIĆEVOJ ZABRANI GRAD ZAGREB ORGANIZIRA KULTURNE DOGAĐAJE U PODNOŽJU OLUJOM PORUŠENIH STABALA

Tekst: F. R./B. M.

Foto: H. L.

Kako se neslužbeno može saznati, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević boji se odvjetničkih opomena i ne zna se točno kakvog spora zbog odštete za nebodere “Rotor Mali Manhattan” protiv norveškog investitora firme d.o.o. ali se zato naš eko-gradonačelnik ne boji padajućih grana ili čak stoljetnih padajućih drveća lipa u parku Zrinjevac.

Naime, iako je zeleni gradonačelnik Grada Zagreba povodom teške situacije s vegetacijom metropole nakon nezapamćenog nevremena sazvao posebnu press konferenciju kako bi upozorio stanovnike Zagreba da ne zastaju i ne odlaze u zagrebačke parkove, a gdje je gradska komunalna služba izazvana nedavnom olujom marno postavila na sve četri strane stoljetnog parka velike table s natpisom “Opasnost od pada stabla”, na Zrinjevcu, jednom većih gradskih parkova u petak, 27. srpnja 2023. pod lipama i pod znakovima opasnosti krenuo je ljetni, tzv. Plesni festival Turističke zajednice Grada Zagreba kojim rukovodi prva stjuardesa Tomislava Tomaševića uz svestranu pomoć uvezene kulturne djelatnice iz Rijeke s pedigreom  USKOK-a.

Inače, plesni festival odvija se pod motom organizatora kojeg se ne bi posramili ni shizoidni double bind – “Dođite, dođite na retro music show, ima i pića pa zaplešite bal…”. Povodom tog nesvakidašnjeg bizarnog događaja u prilogu teksta donosimo manju fotogaleriju.

Sve u svemu ekološki osvještenom gradonačelniku Tomaševiću i njegovim ideološkim pobočnicama moglo bi se uputiti vrlo jednostavno pitanje: “Zar nema drugih gradskih trgova u centru Zagreba na kojima bi građani s punom sigurnošću po svoj život i zdravlje mogli zaplesati Cha Cha Cha?”

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon