UN: PREDSJEDNIK RH NA 76. ZASJEDANJU OPĆE SKUPŠTINE

Tekst: N. Jelić/Panopticum

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović boravit će od nedjelje, 19. rujna do četvrtka, 23. rujna 2021. u New Yorku, gdje će sudjelovati na 76. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih nacija.

Otvaranje 76. sjednice Opće skupštine Ujedinjenih nacija održat će se u utorak, 21. rujna, a istog dana na glavnoj raspravi govorit će i hrvatski predsjednik Milanović. Osim na glavnoj raspravi, predsjednik Republike govorit će na sastanku na vrhu UN-a o prehrambenim sustavima (The United Nations Food Systems Summit) te povodom održavanja događanja „Transformativna akcija za prirodu i ljude“ (Transformative Action for Nature and People Event).

U sklopu sudjelovanja na 76. zasjedanju Opće skupštine UN-a predviđen je i susret Predsjednika Republike s glavnim tajnikom UN-a Antóniom Guterresom te bilateralni sastanak s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoğanom.

Isto tako, tijekom boravka u New Yorku predsjednik Milanović susrest će se s predstavnicima hrvatske zajednice te održati predavanje na Sveučilištu Columbia u okviru „World Leaders Forum-a“ na temu „Emerging Crisesand Competing Narratives“ (Krize u nastajanju i konkurentski narativi).

Osim predsjednika RH u New York paralelno putuje i hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman koji je će također sudjelovati na 76. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih nacija, a posjet SAD-u iskoristit će i za nekoliko bilateralnih sastanaka te posjet hrvatskoj zajednici u New Yorku, Pittsburghu i Chicagu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon