UMRO OSKAROVAC LOVCA NA JELENE

Američki redatelj Michael Cimino, autor čuvenog filma “Lovac na jelene”  snimljenog 1978. godine, umro je u 77. godini u subotu, 2. srpnja 2016. Njegovu smrt je objavio direktor filmskog festivala u Cannesu Thierry Fremaux, a potom američki dnevnik New York Times. Prema riječima njegovog odvjetnika i prijatelja Weissmanna, kojeg citira New York Times, tijelo redatelja pronađeno je u njegovu domu u Los Angelesu. Uzrok smrti Michaela Cimina za sada nije naveden.

Lovac-na-jelene

Tekst: Panopticum

Foto: www.voxfeminae.net

Američki redatelj Michael Cimino, autor čuvenog filma “Lovac na jelene”  snimljenog 1978. godine, umro je u 77. godini u subotu, 2. srpnja 2016.

Njegovu smrt je objavio direktor filmskog festivala u Cannesu Thierry Fremaux, a potom američki dnevnik New York Times. Prema riječima njegovog odvjetnika i prijatelja Weissmanna, kojeg citira New York Times, tijelo redatelja pronađeno je u njegovu domu u Los Angelesu. Uzrok smrti Michaela Cimina za sada nije naveden.

Cimino je osvojio Oscara 1979. godine za najboljeg redatelja za “Lovca na jelene”, trosatni film o ratu u Vijetnamu snimljen i opisan kroz živote nekolicine američkih prijatelja.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon