UHIĆEN BIVŠI GLAVNI MEKSIČKI DRŽAVNI TUŽITELJ

Tekst: Panopticum

Foto: Grupo Milenio

Kako prenose svjetski mediji, bivši meksički glavni državni odvjetnik Jesus Murillo Karam, koji je obnašao tu visoku dužnost za mandata bivšeg meksičkog predsjednika Enriquea Pene Nieta, uhićen je pod optužbom za prisilni nestanak, mučenje i ometanje pravde u slučaju nestanka 43 studenata tijekom 2014. godine. U službenom priopćenju meksičkog tužiteljsta navodi se da je uhićenje bivšeg glavnog državnog odvjetnika Murilla Karama provela federalna policija Meksika.

Podsjetimo, Jesus Murillo Karam je dužnost glavnog državnog odvjetnika obnašao od 2012. do 2015. godine. Tijekom tog razdoblja, Murillo Karam je nadgledao iznimno suspektnu istragu u slučaju nestanka 43 studenata koja se dogodila 2014. godine. Međunarodni pravni stručnjaci su također kritizirali službenu istragu Murilla Karama za koju se ustvrdilo da je puna pogrešaka, ali i zlostavljanja, a aktualni meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador je pri preuzimanju dužnosti 2018. godine obećao u izbornoj noći kako će raščistiti slučaj fantomskog nestanka velikog broja studenata.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon