UDRUGA PIO: NOVINARE NOVOG LISTA NE ZANIMA NA KOJI NAČIN I UZ ČIJU POMOĆ SU SE ROTARIJANCI U RIJECI DOČEPALI BASNOSLOVNE IMOVINE

Tekst: Udruga PIO

Foto: RC Rijeka

Na nekim portalima možemo pročitati intervju politologa dr. Anđelka Milardovića o stanju medija u našoj državi. Između ostalog on ističe da kada mediji postanu dio propagandne mašinerije, više ne izvršavaju kontrolu vlasti. Također kaže da su vlasnici medija kupljeni oglasnim prostorom odnosno prikrivenim oglašavanjem pa imamo korumpirane medije, urednike i novinare. Pritom iščezava kritičko, istraživačko i analitičko novinarstvo kakvo smo imali u XX. stoljeću.

Koliko su te riječi istinite prikazati ćemo na primjeru rotarijanaca i njihove duboke veze s medijima, Novim Listom i portalima.

Za svaki njihov događaj, bilo da kuhaju palentu, doniraju žarulje ili neku prestrašnu fontanu, taj uspjeh dobrotvorstva bit će nagrađen člancima ili postovima u svim riječkim medijima. Međutim, kada se postavi pitanje Novom Listu radi čega ne istraži na koji način i uz čiju pomoć su došli do basnoslovne imovine, to naše novinarske istraživače ne zanima.

Međutim, za te novinarčiće vijest je da je Rotary club poklonio špinu u tkz. Parku Lovora koja je nabavljena sredstvima prikupljenim od organiziranog eventa u režiji karnevalske grupe Maškarana maneštra i Rotary cluba Rijeka te od donacija desetak rotary klubova iz Rijeke i okolice kao i inozemstva. Budući da znamo kako je brojno članstvo rotarijanaca u Rijeci i okolici, a možemo samo zamisliti koliko je brojno u inozemstvu, kao što znamo da na osnovu nezakonitih radnji rotarijanci su se dokopali imovine i danas žive od najma 44 stana koji naplaćuju, nažalost, ljudima koji bi trebali biti stvarni vlasnici, ta špina trebala bi biti zlatna. No, kada je pogledamo vidjet ćemo da je to najjeftinija verzija koja se nalazi na svim grobljima. Dakle, otprilike donacija svakog rotarijanca bi možda, s obzirom na njihovu brojnost iznosila 50 centi.

Isto tako treba znati da su donirali samo špinu, a samo postavljanje, priključak i dovod omogućio je veliki prijatelj rotarijanaca grad Rijeka.

Nije na odmet ponoviti da je PGŽ do sada po našim saznanjima poklonila rotarijancima preko 200.000 kuna. Te vijesti, o poklanjanju novaca građana rotarijancima i razloga zašto se to čini nisu u žiži interesa riječkih novinara.

Prema tome, sve što je rekao gosp. Milardović neosporna je istina. Mediji su postali oglasna ploča raznih klika, a bez kritičke javnosti nema ni opozicijskog djelovanja, ni kontrole vlasti time i dijeljenja tuđeg novca. Sve se plasira bez valorizacije činjenica i servira po nečijim naputcima bez preispitivanja istine.

Sve može biti istina u ovoj masi neistina i manipulacija.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon