UDRUGA PIO: KORUPCIJU U GRADU RIJECI PROIZVELI SU UPRAVO ONI KOJI DANAS ZAZIVAJU BORBU PROTIV KORUPCIJE U TZV. „RIJEKAMA PRAVDE“  

Tekst: Ivca Samardžić/Azra Zubić-Zec

Foto: Udruga PIO

Udruga Pravda Istina Odgovornost (PIO) sazvala je u četvrtak, 11. travnja 2024. konferenciju za medije kako bi građanima Rijeke skrenuli pozornost na floskule u medijskom prostoru koje se nemilice iznose tijekom izborne kampanje, a koje ne odgovaraju istini. Navode kako kao udruga koja promovira vrijednosti koje sadrži i samo ime udruge, da im je dužnost i obveza informirati građane o korupciji u Gradu Rijeci koju su proizveli upravo oni koji danas zazivaju borbu protiv korupcije i čak traže odgovornost kao što najavljuju neke rijeke pravde.

Smatraju da imaju moralno pravo govoriti o korupciji s obzirom da su upravo članovi njihove udruge žrtve te korupcije, ali i da je radi tih koruptivnih radnji teško oštećen cijeli kvart budući su ga gradske institucije na čelu s bivšim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom unazadile i uništile.

Tim koruptivnim radnjama, pogodovanjem Vojka Obersnela svojem prijatelju i stranačkom kolegi, bivšem županu i dožupanu sada pokojnom Vidoju Vujiću, djeca centra Sušaka, ali i cijele Rijeke ostala su bez svojega vrtića Ciciban, koji je jedini tada u Rijeci radio u 3 smjene, navode iz udruge PIO, čije priopćenje za medije donosimo u nastavku teksta.

“Uzaludno je bilo protivljenje i roditelja i djelatnika i zato danas našu djecu šalju u vrtić u Orehovicu u prilagođeni razred Osnovne škole jer za njih nema mjesta u vrtiću u njihovom kvartu. No, zato danas u prostoru bivšeg vrtića  veličine 300 m2 nalaze se strani radnici prijatelja bivšeg gradonačelnika Obersnela.

Isto tako, iselili su suprotno zakonu SVE ordinacije Doma zdravlja i k tome još i potrošili milijune poreznih obveznika da bi izgradili nove ordinacije, sve kako bi 600m2 prostora Doma zdravlja dodijelili svojem rotarijanskom prijatelju Vujiću. Pri tim malverzacijama građani su ostali bez ginekologije, ljekarne i domino efektom svega što je opsluživalo ljude koji su tu radili i to 4 tima primarne zdravstvene zaštite, 2 tima stomatoloških ordinacija, zubotehnički laboratorij, citološki laboratorij, 2 tima ginekologije, 2 tima ginekologije za trudnice i još prije spomenuti djelatnici dječjeg vrtića kao i mjesnog odbora. Pri tome nisu se poštovale ni presude Ustavnog suda kada je trebalo ukrasti tuđe.

Danas umjesto ordinacija to su prostori Rotary-cluba Rijeka na čijem čelu je bio upravo Vidoje Vujić, koji je dok je bio župan dodjeljivao županijska sredstva kako i koliko je trebalo rotarijancima i to direktno na njihov žiro račun, a u prostorima dispanzera za trudnice sada su strani radnici jedne riječke firme.

Također su oštetili, degradirali, segregirali, prevarili 44 sušačke obitelji otevši im korupcijom i pogodovanjem stanove. Teškim prevarama oteli su tuđu imovinu jer su to mogli, jer su imali vlast i moć jer su bili bez ikakvih skrupula.

Danas takvi duboko involvirani u korupciju zazivaju rijeke pravde, borbu protiv korupcije i pravo na stan, a koje su oteli 44 obitelji bez da su trepnuli. Zahvaljujući korupciji ostvaruju ekstra profite i smiju se u lice svima koji pošteno žive i poštuju zakone ove države ma kakvi oni bili.

Zato mislimo da građani prije izbora trebaju znati istinu, trebaju znati da kad se dočepaju vlasti upravo oni koji se predstavljaju kao spasitelji i borci protiv nepravde zapravo su oni koji su je činili, pa kako kaže poslovica vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada.

Još valja istaknuti da su zakazale apsolutno sve institucije ove države kojima nije palo napamet da se uhvate u koštac s korupcijom. Upravo radi toga u ovo izborno vrijeme trebate znati da su svima samo deklarativno usta puna borbe protiv korupcije i svih nepravdi, ali kada se dočepaju vlasti ništa od toga, samo nastavak slijedi.”

UDRUGA PRAVDA ISTINA ODGOVORNOST – Ivca Samardžić/Azra Zubić-Zec

Rijeka, 11. travnja 2024.

 

 

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon