U ZAGREBU OSNOVANO MANJINSKO DRUŠTVO PISACA

Tekst: M. Š.

Foto: MDP

Manjinsko društvo pisaca (MDP), strukovna udruga koja ujedinjuje književne i društvene inicijative manjina u Hrvatskoj, a djeluje od ove godine, predstavljena je 9. ožujka 2021. u Slovenskom domu u Zagrebu. Skup je pozdravila Ermina Lekaj Prljaskaj, izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora, a svojim je stihovima događanje obogatio pjesnik Enes Kišević.

Predsjednik društva Bosiljko Domazet podsjetio je kako Manjinsko društvo pisaca djeluje od 20. siječnja 2021. godine. Cilj je udruge, istaknuo je Domazet, razvoj bogatstva jezika, kultura, tradicija, književnosti i umjetnosti.

Potpredsjednik MDP-a Sead Alić napomenuo je kako se MDP zauzima za stvaranje institucijskog konteksta, za uključivanje mladih i manje afirmiranih imena, pripadnika svih manjina. Manjinsko društvo pisaca će, najavio je Alić, ujedinjavati književne i društvene  inicijative manjina u Hrvatskoj.

Glavni tajnik MDP-a Marijan Grakalić naglasio je kako su ciljevi MDP-a udruživanje i potpora slobodnom radu i izražavanju pisaca nacionalnih, konfesionalnih i pripadnika svih drugih manjina na području kulture i umjetnosti, promicanje i razvoj umjetničkog stvaralaštva u svim medijima na području Republike Hrvatske, Europske unije i svijeta te čuvanje identiteta manjinskih zajednica u suradnji sa sveučilištima i istraživačkim centrima.

Javnom predstavljanju Manjinskog društva pisaca odazvali su se predstavnici udruga i medija – Nadežda Baranovska, Shenida Bilalli, Jasminka Domaš, Ismet Kurtović, Walentyna Lončarić Domagoj Margetić i Katarina Todorčev Hlača.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon