U SUDANU PONOVO IZBILI NEMIRI

Tekst: L. G.

Foto: ANSA

Dva mjeseca nakon masovnih prosvjeda koji su izbili prilikom vojnog udara u listopadu 2021., tisuće pristaša sudanskog oporbenog pokreta koji se naziva “Snage za slobodu i promjene”, ponovo su se okupili u petak, 17. prosinca 2021. u glavnom gradu Kartumu. Prema objavljenim televizijskim snimkama koje je emitirala sudanska kongresna stranka istaknuti predstavnik oporbe, Khalid Omar Youssef, inače bivši ministar u vladi Sudana, obratio se tom prilikom okupljenim masama.

Posljednje nemire u Sudanu osim vodećih svjetskih medija komentirali su i pojedini državnici i UN. Tako američki državni tajnik Antony Blinken među prvima izjavljuje kako SAD stoji uz Sudance koji i dalje zahtijevaju poštivanje svojih osnovnih ljudskih prava i izražavaju svoju trajnu težnju za demokratskim Sudanom. Hrvatski MVEP zasad se nije oglašavao povodom posljednjih događaja u nekadašnjoj važnoj članici nesvrstanih zemalja iz Afrike.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon