U RIJECI POČINJU DANI ŽIDOVSKE KULTURE I BAŠTINE

Tekst: R. F.

Foto: Grad Rijeka

Od 5. do 10. rujna 2021. u prostorima riječke sinagoge održat će se Dani židovske kulture i baštine, čija je ovogodišnja tema Dijalog. Program je najavila koordinatorica Židovske općine Rijeka Rina Brumini, istaknuvši kako će se većina programa odvijati u nedjelju, 5. rujna 2021. Kako bi mogli prisustvovati manifestaciji koja se odvija u zatvorenom, posjetitelji moraju predočiti neki oblik COVID potvrde – negativan PCR/BAT test, dokaz o preboljenju, dokaz o cijepljenju te nositi masku.

Izložbom, koja daje prikaz različitih oblika suradnje, obilježava se Međunarodni dan židovske kulture i baštine, a pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i krovnih ustanova: projekta NOA – Networks Overcoming Antisemitism, Europskog udruženja za očuvanje i promociju židovske kulture i naslijeđa (AEPJ), programa Kulturne rute Vijeća Europe, Nacionalne knjižnice Izraela i Europske unije. Manifestacija se održava uz pokroviteljstvo Grada Rijeke a izložbe se mogu posjetiti do petka 10. rujna 2021. od 15 do 19 sati uz prethodnu najavu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon