U POŽEGI OTVOREN MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Tekst: Panopticum

Foto: Ministarstvo kulture i medija

Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija je u petak, 15. listopada 2021. u Gradskoj knjižnici u Požegi svečano otvorila manifestaciju Mjesec hrvatske knjige, koji se održava pod geslom “Ajmo hrvati se s knjigom”.

Ministrica je naglasila kako su joj u njezinu mandatu srcu posebno prirasle knjižnica u Požegi i ona u Vinkovcima koja je izgorjela večer uoči zaposjedanja Vukovara. Nakon Požege sav se naš fokus okrenuo na Vinkovce, rekla je Obuljen Koržinek i izrazila nadu da će u njezinu mandatu jedan od ovakvih susreta napraviti i u Vinkovcima.

Knjižnica je, smatra, posebno važna za zajednicu kao mjesto okupljanja, bez kojega grad nije grad, a općina nije općina. Da ne njegujemo i razvijamo knjižnice naše bi društvo jako puno izgubilo, rekla je ministrica i dodala kako ovogodišnji program Mjeseca knjige nudi cijeli niz manifestacija. Naglasila je kako su knjižničari okupili snage kao i ranijih godina da u ovom mjesecu što više govore o knjizi a poticaj preko proglašenja Godine čitanja rezultirao je uključivanjem svih u promociju knjige.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon