U POREČU OTVORENA 27. VINISTRA

Tekst: A. Radoš

Foto D. Dragosavac

U Poreču je u petak, 18. lipnja 2021. otvorena 27. Vinistra, najpoznatija vinska priredba u Hrvatskoj. Vinska manifestacija se održava na otvorenom, u ambijentu uvale Peškera a okupila je 75 izlagača, od čega 60 vinara.

Istarski župan Boris Miletić prigodno je otvorio Vinistru, a prema riječima Nikole Benvenutija, predsjednika Vinistre, vinska priredba na početku ljeta označava službeno otvaranje turističke sezone u Istri. Okupljene su pozdravili i Sandra Zokić iz Ministarstva poljoprivrede i Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča.

Unatoč otežanim okolnostima pandemije, vinari su predstavili svoja vina, među kojima i ona iz prošlogodišnje berbe koja je, prema ocjenama stručnjaka, bila iznimne kvalitete. Podsjetimo, posjetitelje u tri dana, do nedjelje 20. lipnja 2021., čekaju savršena vina, odlična atmosfera i uživanje u ambijentu na otvorenom.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon