U MUO OTVORENA IZLOŽBA PUTOPISNIH FOTOGRAFIJA AMELE FRANKL

Tekst: M. Š.

Foto: MUO

U zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) u srijedu, 10. ožujka 2021. je otvorena izložba multimedijalne umjetnice Amele Frankl pod nazivom „Dnevnik s ruba pustinje”. Izložba ostaje otvorena do 28. ožujka 2021. godine.

Autorica na izložbi predstavlja 150 fotografija u formi dnevničkog fotografskog zapisa tijekom putovanja po Mauritaniji, Francuskoj i Hrvatskoj. Riječ je o kompozicijama foto-slika, o skupu fotografija i fotomontaža iz osobnog arhiva umjetnice koje su nastale u razdoblju od 2019. do 2021. godine. U formi dnevničkog fotografskog niza umjetnica se fotografijom služi kao sredstvom za pripovijedanje u kojoj svaka fotografija ima i emocionalnu pozadinu.

Amela Frankl rođena je u Zagrebu, a diplomirala je slikarstvo na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti 1988. godine. Članica HZSU-a. Živi i radi u Zagrebu.

Kustosica izložbe je dr. sc. Ivana Mance iz Instituta za povijest umjetnosti, a izložbu je otvorila pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu Milana Vuković Runjić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon