U KARLOVCU ODRŽANA STEM KONFERECIJA NA TEMU PRIRODNIH ZNANOSTI

Tekst: Panopticum

Foto: Veleučilište u Karlovcu

U suradnji OŠ Grabrik, Gimnazije Karlovac, karlovačkog Veleučilišta i Aquatike u Karlovcu je 5. i 6. svibnja 2023. organizirana STEM konferencija pod nazivom StemKA.

Konferencija StemKA je održana u prostorima Aquatike, Gimnazije Karlovac i Veleučilišta u Karlovcu, a ugostila je mnoge zanimljive predavače i znanstvenike kao što su Korado Korlević, Boris Jokić, Blaženka Divjak, Saša Ceci, Vernesa Smolčić, Toni Šćulac…

Teme koje su bile okosnica konferencije odnosile su se na područja iz biologije, kemije te ostalih prirodnih znanosti, a jedan dio programa bio je prilagođen i najmlađima. Prema ocjenama sudionika konferencija je dala pozitivnu i svježu znanstvenu perspektivu, unatoč raširenom klijentelizmu unutar akademske zajednice, koja unatoč svemu jedina može biti generator promjena, uz formiranje raznih zdravih politika sa različitih društvenih aspekata.

Osim toga, StemKA konferencija je na svojim održanim radionicama i primjerima dobre prakse predstavila vrijedan rad nekolicine znastvenika ali i učenika iz lokalne zajednice.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon