U HGZ ZAPOČINJE DONATORSKI FESTIVAL BEETHOVENPLUS

Tekst: N. Mesarić

Foto: ZK

Svečanim koncertom na kojem će Festivalskim orkestrom ravnati maestro Ivan Repušić i nastupiti pijanistica Martina Filjak, 14. rujna 2020., u Hrvatskom glazbenom zavodu (HGZ) započinje donatorski festival BEETHOVENplus. Naime, za vrhunski program festivala BEETHOVENplus kojim se prikupljaju sredstva za obnovu HGZ-a nakon potresa u Zagrebu zaslužna je umjetnička ravnateljica i vrsna violončelistica Kajana Pačko.

Festivalski orkestar čine violinisti Martin Draušnik, Marin Maras, Alina Gubajdullina, Lana Adamović, Eleonora Hil, Martin Krpan, Ana Paula Knapić, Darko Franković, Val Bakrač, Tamara Mihojević i Ivo Jukić, violisti Krešimir Petar Pustički, Lucija Brnadić, Marija Andrejaš i Tajana Škorić, violončelisti Branimir Pustički, Zita Draušnik i Neva Begović te kontrabasisti Nikša Bobetko i Antal Papp.

Festival okuplja vrhunske umjetnike te mlade glazbene nade pa će na pozornici Velike dvorane HGZ-a nastupiti i talentirani glazbenici Eva Šulić, Tonka Javorović i David Vuković, okupljeni u Klavirskom triju Eusebius te učenici Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba. Pripremljen je i poseban program za djecu od 5 – 12 godina koji će najmlađima na zabavan i zanimljiv način približiti lik i djelo glasovitog skladatelja. Za sve one koji neće biti u mogućnosti prisustvovati koncertnim događanjima, Festival BEETHOVENplus biti će dostupan i online.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon