U GALERIJI PLANČIĆ OTVORENA RETROSPEKTIVNA IZLOŽBA TATJANE POLITEO

Tekst: S. Š. Š.

Foto: MSS

U petak 17. srpnja 2020. svečano je otvorena retrospektivna izložba hrvatske likovne umjetnice Tatjane Politeo u Galeriji Juraj Plančić u sklopu Muzeja Staroga Grada na otoku Hvaru. Izložba pod nazivom “Retrospektiva – 20 godina obuhvaća izbor 35 radova iz 18 ciklusa nastalih u proteklih 20 godina. Na svečanom otvorenju retrospektivne izložbe ravnatelj Muzeja Staroga Grada Aldo Čavić istaknuo je kako Muzej ove godine u izložbenoj sezoni ugošćuje umjetnice vezane uz Stari Grad među koje spada i Tatjana Politeo. Inače, posjetitelji na izložbi mogu pobliže istražiti bogatstvo i raznolikost izričaja, tehnika i sadržaja umjetnice koja stvara u različitim medijima – od klasičnog slikarstva na platnu, preko kolaža i radova u staklu do drvenih objekata. U svom radu Tatjana Politeo često kombinira različite tehnike poput akrila, pastela, krede, spreja, olovke, konca, tekstila i slikarskog morta, a u njezinom opusu vidljivi su utjecaji gestualnog slikarstva, enformela, art-bruta, pop arta, street arta, stripa i ilustracije. Izložba ostaje otvorena do 10. kolovoza 2020. godine.

Tatjana Politeo je rođena 1976. godine u Zagrebu. Diplomirala 2003. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagala na preko četrdeset samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu te na brojnim skupnim izložbama i projektima. Članica je HDLU- a i HZSU- a. Živi i radi u Zagrebu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon