U BEČU OSNOVANO HRVATSKO DRUŠTVO ZA KROATISTIKU

Na inicijativu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji, u Beču je 1. veljače 2016. registrirano Austrijsko društvo za kroatistiku. Cilj društva je poticanje kroatistike u Austriji, produbljivanje austrijsko-hrvatskih, književnih i povijesnih veza te promicanje hrvatskog jezika i kulture. Posebna pozornost u radu društva poklonit će se poticanju studija i učenja hrvatskog jezika, književnosti i kulture, poboljšanju kvalitete nastave i znanstvenog rada, te razmjeni znanja i iskustava na području hrvatskog jezika, književnosti i kulture na austrijskim visokoobrazovnim ustanovama.

V.Cvjetkovic

Tekst: Panopticum

Foto: www.mvep.hr

Na inicijativu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji, u Beču je 1. veljače 2016. registrirano Austrijsko društvo za kroatistiku. Cilj društva je poticanje kroatistike u Austriji, produbljivanje austrijsko-hrvatskih, književnih i povijesnih veza te promicanje hrvatskog jezika i kulture. Posebna pozornost u radu društva poklonit će se poticanju studija i učenja hrvatskog jezika, književnosti i kulture, poboljšanju kvalitete nastave i znanstvenog rada, te razmjeni znanja i iskustava na području hrvatskog jezika, književnosti i kulture na austrijskim visokoobrazovnim ustanovama. Stoga će aktivnosti društva, među ostalim,  biti usmjerene i poboljšanju, te nadopuni rada učitelja hrvatskog jezika, književnosti i kulture u Austriji, poticanju prevodilaštva, izdavanju časopisa koji bi se bavio hrvatsko-austrijskim temama kao i organizaciji skupova, predavanja i drugih manifestacija znanstvenog i kulturnog karaktera.
Veleposlanica Republike Hrvatske u Austriji, Vesna Cvjetković, stupanjem na dužnost u drugoj polovici 2015. godine, istaknula je da će joj prioritet biti traženje rješenja za status hrvatskog jezika u Austriji.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon