TVRTKU SUPRUGE NAČELNIKA ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL ZAGREBAČKE POLICIJE PREDSJEDNIK RH NAZVAO ZLOČINAČKOM ORGANIZACIJOM

Tekst: Panopticum

Foto: JL

Već nekoliko dana se hrvatska javnost zabavlja sa školskim ocjenama sina predsjednika Milanovića. Međutim, nakon što je u utorak, 5. srpnja 2022. Jutarnji list u tiskanom i elektronskom izdanju objavio kako je supruga predsjednika RH, Sanja Musić Milanović intervenirala u jednoj srednjoj školi u Zagrebu odnosno slala mail u kojem je upozorila ravnateljicu gimnazije na nepravilnosti na nastavi u predmetu matematike, u njenu obranu stao je predsjednik i njen suprug te pritom žestoko prozvao šeficu Hanza medije optuživši je za protuzakonitosti u stjecanju imovine medijske kuće kojom je nekad upravljao Ninoslav Pavić prozvavši pritom tvrtku preminulog odvjetnika i njenog oca “Handžar medijem” i zločinačkom organizacijom. Navedenu izjavu predsjednika RH prenjeli su svi vodeći mediji u Hrvatskoj.

Podsjetimo, Republika Hrvatska s brojem od oko četiri milijuna stanovnika, ima skroman, ali raznolik medijski sektor. Svaki dan izlazi nekoliko nacionalnih novina, ali je njihovo vlasništvo koncentrirano na dvije medijske kuće. Naime, Styria i Hanza Media kontroliraju tri četvrtine hrvatskog medijskog tržišta.

MIJENJAO PREZIME

U takvim okolnostima zanimljivo je spomenuti činjenicu kako je suprug vlasnice Hanza medije, gospođe Ane Hanžeković Krznarić, djelatnik MUP-a RH, odnosno PU zagrebačke. Riječ je o Goranu Krznariću, načelniku Odjela organiziranog kriminaliteta zagrebačke policije. Sudeći po optužbama koje dolaze iz vrha države stiče se dojam kako bi se djelatnik MUP-a morao pozabaviti s kriminalnim aktivnostima u tvrki vlastite supruge. Slučajno ili ne, gospodin Krznarić je za vrijeme rata u Hrvatskoj promijenio prezime kao što su to činili i drugi pripadnici nacionalnih manjina. Naime, Goran Krznarić je pripadnik srpske nacionalne manjine a prije službene promjene imena prezivao se Ivasović.

NASLOVNICE IZ BRAČNE POSTELJE

Nadalje, u pozadini upravljanja medijskom korporacijom iz Koranske 2 u Zagrebu ima još zanimljivih pikanterija. Naime, nakon razornog potresa u Petrinji i Sisku u javnim prijeporima pisanja naziva Banovina ili Banija, a koji su s pravopisnog i povijesnog gledišta potpuno jednakoznačni, Jutarnji list se odlučio za upotrebu naziva Banija u svim svojim medijskim sadržajima. Neslužbeno saznajemo kako zli jezici u redovima policije spominju mogući utjecaj supruga vlasnice Jutarnjeg lista, a i šire, na medijske sadržaje obzirom na donešenu uredničku orjentaciju za upotrebu samo jednog toponima. Bilo kako bilo, iz crnog humora koji vlada na hodnicima MUP-a moglo bi se zaključiti kako se uređivačka politika jedne od vodećih medijskih kuća u Hrvatskoj vodi iz bračne postelje.

U DOTICAJU S MILANOVIĆEM?

Osim toga, šogor Gorana Krznarića, trenutnog načelnika sektora kriminalističke policije PU Zagrebačke i supruge vlasnice Hanza Media je rodom iz Lišana Ostrovičkih nedaleko Benkovca odakle potiče obitelj predsjednikove supruge Musić. Inače, gospodin Krznarić je od 2009. do 2011. godine već bio načelnik Odjela organiziranog kriminaliteta zagrebačke policije. Krznarić je zaposlen u PU zagrebačkoj 2000. godine u vrijeme dok mu je majka bila djelatnica MORH-a i to u kabinetu tadašnje ministrice Željke Antunović.

PIKANTERIJE IZ HEINZLOVE

Obzirom na povijest zagrebačke policije opterećene raznoraznim aferama, a na čijem se čelu trenutno nalazi osoba čija je supruga vlasnica jedne od najvećih medijskih kuća u Hrvatskoj, dobro je spomenuti da je u prosincu 2017. godine tadašnji načelnik Službe za borbu protiv organiziranog kriminaliteta u PU zagrebačkoj Zvonimir Petrović, suspendiran s dužnosti jer se usprotivio uhićenju Ice Matekovića koji je koristio automobil s krivotvorenim papirima i omogućio mu da se brani sa slobode. Mateković je pak svojedobno bio osuđen kao jedan od otmičara sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca, a sedmogodišnju kaznu izdržao je 2012. godine. Bio je ponovno uhićen jer je pokušao utjecati na svjedoke koje su trebale prepoznati osobe protiv kojih je policija provodila kriminalističko istraživanje zbog prijevara i krivotvorenja isprava.

Prethodnik Petrovića  na mjestu načelnika Službe za borbu protiv organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke bio je Željko Dolački, koji je osuđen na šest godina zatvora zbog zloporabe položaja i ovlasti i krađe novca i zlata iz policijskog sefa kada je ukradeno 280 tisuća eura i dva kilograma zlata te dotični sudskom presudom državi mora vratiti 3,3 milijuna kuna. Zaključno, moramo priznati kako takav spomenuti policijski kadar ne ulijeva povjerenje građana kada je u pitanju borba protiv organiziranog kriminaliteta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon