TVRTKA OPTUŽENIKA VANJE MARUŠIĆ UVRŠTENA 2022. MEĐU TRI NAJVEĆE U BIH

Tekst: Panopticum

Foto: Najmenadzer.com/HRT

Čini se kako optužnice USKOK-a i sporost hrvatskog pravosuđa ponekad djeluju sinergijski na pojedince kao i na njihovo uspješno poslovanje. Upravo u tome smjeru objavljena je vijest kojom su mediji iz susjedne BiH, i to nekoliko dana prije ostavke prve tužibabe hrvatskog Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proglasili 10 najvećih kompanija u Federaciji BiH po prihodima i zaradi, a koja je izazvala poveću pozornost javnosti.

Naime, jedna od zanimljivosti koja izvire iz spomenute vijesti u medijima BiH je da se tvrtka Lager iz Posušja probila na visoko treće mjesto po neto dobiti, odnosno čistoj zaradi u 2022. godini u FBiH.

Prema objavljenim podacima tvrtka Lager je u prošloj godini zaradila čak 64,9 milijuna konvertibilnih maraka, izvještava BiznisInfo.ba. Iako je riječ o velikoj kompaniji, ipak iznenađuje činjenica da se tvrtla Lager probila tako visoko na ljestvici profitabilnosti, ispred giganta kakvi su BH Telecom, Arcelor Mittal itd. Osim u BiH, tvrtka Lager posluje i u Hrvatskoj.

Slučajno ili ne, vlasnik tvrtke Lager je Milenko Bašić iz Posušja i optuženik USKOK-a u aferi “Vjetroelektrane”. Vrijednost projekta VE “Krš-Pađene” na području Grada Knina bila je vrtoglavih 1,8 milijardi kuna (237 milijuna eura). Usporedbe radi, Pelješki most je stajao Republiku Hrvatsku nešto više od dvije milijarde kuna.

Tek da završno podsjetimo, izvješće State Departmenta iz 2020. godine spominje nekoliko slučajeva korupcije i sudske postupke koji se vode protiv bivših visokih državnih dužnosnika RH. Među njima spominju se afere Krš-Pađene i JANAF.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon