TURKISH AIRLINES POKREĆE INTERKONTINENTALNE LETOVE PREMA AUSTRALIJI

Tekst: Panopticum

Foto: Turkish Airlines

Turkish Airlines, zrakoplovna kompanija s dobrim konekcijama iz Hrvatske, uvrstila je s ljetnim redom letenja u 2024. godini direktne letove iz Istanbula za Australiju. Odabravši grad Melbourne za svoje odredište u Australiji, poslovnu vijest će sigurno sa zanimanjem popratiti iseljenici iz Hrvatske koji često u nemogućnosti letova s domaćom kompanijom Croatia Airlines, a koja je daleke 1990. godine osnovana s namjerom povezivanja iseljenika s maticom zemljom, sada lete s drugim svjetskim kompanija na toj relaciji posjećujući svoju domovinu tijekom cijele kalendarske godine.

Turkish Airlines kreće s letovima iz Istanbula za Australiju 16. ožujka 2024. s dinamikom letova od tri puta tjedno koju će obavljati sa zrakoplovima tipa Boeing 787-9 Dreamliner. Letovi će se zasad odvijati preko Singapura, međutim turski zračni prijevoznik uskoro planira direktne letove iz Istanbula za Melbourne nakon što mu budu isporučeni novi zrakoplovi za interkontinetalne letove koji će tu veliku udaljenost moći preletjeti bez ijednog zaustavljanja.

Osim prema Melbournu turska zrakoplovna tvrtka s vremenom razmišlja i o pokretanju direktnih letova iz Istanbula prema Sydneyu s čime bi bio proširen i omogućen bolji način povezivanja Australije s Europom. Na taj način Turkish Airlines postaje značajna konkurencija za postojeće bliskoistočne prijevoznike i australski Qantas, koji također nude usluge putničkog avioprijevoza prema, i iz Europe.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon