SVI ZADOVOLJNI SEZONOM A CAPPELLI NIJE DOBIO NOVI MANDAT MINISTRA TURIZMA?

Tekst: R. F.

Foto: HRT

Direktorica Turističke zajednica otoka Krka Majda Šale rekla je u subotu, 8. kolovoza 2020. u HRT-ovoj emisiji Tema dana kako s obzirom na situaciju s pandemjom Covid-19 nisu očekivali gužve i dolazak ovoliko gostiju. Osim nje, u emisiji HRT-a gostovao je i direktor zadarske turističke zajednice Mario Paleka, te naveo da su zadovoljni ostvarenim turističkim rezultatima koji su iznad planiranog. Slučajno ili ne, to nisu sporadične izjave u okružju korone već predstavljaju mišljenje govoto cijele turističke struke u Republici Hrvatskoj.

Obzirom na navedeno, kao i da se turističko tržište EU ne animira i marketinški ne gradi na kratke staze, pa stoga i rezulatati koje sada naš turizam ubire, mogima u Hrvatskoj, a i šire, nije baš previše jasno kojim se kriterijima Andrej Plenković rukovodio kada nije dao daljnje povjerenje dosadašnjem ministru turizma Gariju Cappelliju već turistički potpuno anonimnoj osobi poput Nikoline Brnjac koja se “šlepa” iza Cappellijevog direktora HTZ-a, a koja nije u stanju odgovoriti na uobičajena novinarska pitanja koje su joj kompetencije i zašto misli da bi bila dobra ministrica turizma i sporta.

Osim nekompetentne ministrice Brnjac, zadnjih tjedana medijsku pozornost hrvatske javnosti svojim izjavama privlači i Veljko Ostojić, ministar turizma u Vladi Zorana Milanovića koji je smjenjen zbog kriminalnih radnji sa preporodajom zemljišta u Istri povezanih s Nadanom Vidoševićem.

Kao što to biva u Hrvatskoj, može se zaključiti da sada kriva osoba na krivom mjestu žanje rezultate rada bivšeg ministra turizma Garija Cappellija. U protivnom, mogli bismo zaključiti kako nam se turizam događa sam od sebe.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon