SOLAR 2 OKONČAO PREDPOSLJEDNJI LET

Zrakoplov na solarni pogon Solar Impulse 2 uspješno je sletjela u Kairo 13. srpnja 2016. godine i priprema se za posljednju etapu putovanja oko svijeta. Nakon polijetanja iz Seville u ponedjeljak, 11. srpnja 2016. u dva dana je prevalila put preko alžirskog, tuniškog, talijanskog i grčkog zračnog prostora. U Solar Impulse 2 ugrađena su četiri električna motora koja se napajaju isključivo iz solarnih panela smještenih na krilima. U svoju pilotsku kabinu može primiti samo jednog pilota. Raspon krila letjelice iznosi 72 metra (više od Boeinga 747), teži 2,3 tone te ima 17.248 solarnih ćelija.

Solar 2

Tekst: D. S.

Foto: www.reuters.com

Zrakoplov na solarni pogon Solar Impulse 2 uspješno je sletjela u Kairo 13. srpnja 2016. godine i priprema se za posljednju etapu putovanja oko svijeta. Nakon polijetanja iz Seville u ponedjeljak, 11. srpnja 2016. u dva dana je prevalila put preko alžirskog, tuniškog, talijanskog i grčkog zračnog prostora.

U Solar Impulse 2 ugrađena su četiri električna motora koja se napajaju isključivo iz solarnih panela smještenih na krilima. U svoju pilotsku kabinu može primiti samo jednog pilota. Raspon krila letjelice iznosi 72 metra (više od Boeinga 747), teži 2,3 tone te ima 17.248 solarnih ćelija.

Posljednja etapa na putu oko svijeta je let iz Kaira do Abu Dhabija, iz kojeg je prošle godine u ožujku krenula povijesna avantura leta oko svijeta isključivo na solarni pogon.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon