SMRT U OPERI – DORH ANTE PORTAS!

Tekst: B. D.

Foto: HRT

Sindikat i djelatnici nacionalne opere i kazališta (HNK) ne odustaju od optužbi na račun intendantice Dubravke Vrgoč zbog njenog nemara oko širenja zaraze Covida-19 unutar teatra koja je zasad odnijela jedan život. Naime, od posljedica zaraze koronom u HNK, preminuo je tenor Antun Topić koji se zarazio na radnom mjestu.

Naime, za širenje zaraze, nepridržavanje protuepidemijskih mjera, zataškavanje i traženje da se lažiraju bolovanja umjetnici i Sindikat HNK optužuju intendanticu Dubravku Vrgoč, a ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek istovremeno optužuju da štiti intendanticu.

Zbog svega navedenog Sindikat djelatnika u kulturi podnio je kaznenu prijavu protiv intendantice HNK Dubravke Vrgoč. Kao što se moglo i očekivati, reakcije ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek i intedantice HNK Dubravke Vrgoč gotovo su identične s rezultatom sinergijskog učinka u kojoj ponižavaju podnositelje prijave DORH-u te ih nazivaju šačicom nezadovoljnika, iako je podršku prijavi i obavještavanju javnosti o stanju u HNK potpisalo oko 90 posto djelatnika. Prema neslužbenim izvorima bliskim djelatnicima u kulturi Grada Zagreba, DORH je prije nekoliko dana pokrenulo istragu zbog smrtnog slučaja u HNK.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon