JE LI ZAMP PENETRIRAO U SDP?

Tekst: B. D.

Foto: NHPS

Na sjednici predsjedništva stranke Naprijed, Hrvatska! Progresivni savez (NHPS) u srijedu, 30. siječnja 2019. godine  jednoglasno je odlučeno da predsjednik Ivo Josipović i članovi povjerenstva mogu početi pregovore o spajanju sa SDP-om, izvijestio je ponosno član predsjedništva NHPS-a Drago Pilsel.

PREPOZNALI POTREBU UJEDINJAVANJA

Josipović je u medijima nekoliko dana ranije najavio da nakon što su neuspješno završili pregovori s GLAS-om o ujedinjavanju i to zato što su u toj stranci htjeli da prevladavajuća komponenta zajedničke stranke bude liberalna, a ne socijaldemokratska, dok su u SDP-u prepoznali potrebu ujedinjavanja stranaka lijevo-liberalne oporbe te da je siguran da će se taj proces nastaviti i da će se pregovarati s još dvije stranke.

STRANKA S BIZARNIM BROJEM OD 1100 ČLANOVA

Inače, Josipović smatra da su Bernardićevi potezi oko ujedinjavanja stranaka vrlo dobri. Josipović je odbacio nagađanja da u taj proces ulazi kako bi bio predsjednički kandidat SDP-a u budućoj utrci za Pantovčak. Suprotno medijskim spekulacijama najavio je da će Zoran Milanović imati njegovu podršku ako se pokaže da je on taj koji može pobijediti Kolindu Grabar-Kitarović na izborima te usput najavio je da će se većina od 1100 članova njegove stranke priključiti SDP-u.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon