RANOJUTARNJI KONCERT U HGZ NA GODIŠNJICU ZAGREBAČKOG POTRESA

Tekst: N. Mesarić/Panopticum

Foto: privatna arhiva izvođača/ZK

U ponedjeljak, 22. ožujka 2021. s početkom u 6 sati i 24 minute Hrvatski glazbeni zavod organizira koncert na godišnjicu zagrebačkog potresa, a glazbenici će nastupiti u Velikoj dvorani HGZ na koncertu simboličnog naziva Glazba glasnija od potresa. Jedinstveni glazbeni događaj na godišnjicu potresa koji je prije godinu dana zadesio Zagreb okuplja vrsne umjetnike koji svojim ranojutarnjim nastupom žele podsjetiti na taj događaj, ali i poslati poruku nade i optimizma. Koncert će se moći pratiti u izravnom prijenosu na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije te na Hrvatskom radiju.

Koncert će otvoriti Matej Meštrović klavirskom kompozicijom HGZ Potresno a giratisti Ivan Pešut, Bruno Kovačić i Miroslav Lesić izvest će skladbu Ivana Pešuta Take it easy, a jazz pjevačica Lela Kaplowitz izvest će vlastitu skladbu Imamo sve uz klavirsku pratnju Joea Kaplowitza. Gitarist Ante Gelo nastupit će sa skladbom Zdenka Runjića Nocturno, a potom zajedno s Bornom Šercarom i Zvonimirom Šestakom izvesti Czardas Vittoria Montia. Sopranistica Valentina Fijačko Kobić pjevat će uz klavirsku pratnju Maria Čopora skladbu Ave Maria Michala Lorenca, a violončlistica Monika Leskovar uz pratnju Zagrebačkih solista svirati će Elegiju Rudolfa Matza. Zagrebački solisti zaokružit će ovaj vrhunski glazbeni doživljaj izvedbom Simfonije u G-duru, br. 88, IV. Finale, Allegro con spirito Josepha Haydna.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon