PROTEKLI TJEDAN OBILJEŽEN U ZNAKU ZDRAVKA MUSTAĆA

Tekst: B. D.

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Prošli tjedan napisi u hrvatskim medijima bili su znaku bivšeg obavještajca i pravomoćno osuđene osobe njemačkog pravosuđa koji se temeljem toga nalazi na odsluženju kazne zatvora u Republici Hrvatskoj. Prva vijest u vezi toga koja je zaokupila hrvatsku javnost bila je u vezi predstavke koju je gospodin Mustać uputio tijelima hrvatskog Sabora, a i šire, s nizom pikanterija o javnim osobama na domaćoj društveno-političkoj sceni. Baš nekako u isto vrijeme, Mustaćeva nećakinja Bianca Matković, nekadašnja Sanaderova desna ruka, našla se u korona skandalu s dodjelom sredstava HZJZ-a u iznosu od 195 tisuća kuna, taman toliko da iznos bude manji od 200 tisuća, te da sukladno Zakonu o javnoj nabavi ne mora ići na javni natječaj.

Točku na “i” u proteklom tjednu Zdravka Mustaća čini kandidatura njegove odvjetnice Lidije Horvat na objavljeni natječaj za mjesto predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske. Obzirom na prijepore koji su povodom toga nastali u hrvatskom javnom prostoru, a posebno na okolnost izjava predsjednika RH, nikoga u Hrvatskoj ne bi čudilo kako se na mala vrata ponovo aktualizira propali Lex Perković, čiji je jedan od autora bivši ministar pravosuđa RH i aktualni predstojnik Ureda predsjednika RH, Orsat Miljenić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon