NEĆAKINJA ZDRAVKA MUSTAĆA KOMENTIRALA NAJNOVIJA POLITIČKA ZBIVANJA U HRVATSKOJ

Tekst: Panopticum

Foto: 45 Lines

U četvrtak, 23. srpnja 2020. u studiju jednog hrvatskog dnevnog lista gostovala je Bianca Matković, nekadašnja predstojnica ureda Ive Sanadera. Osim što je bila saborska zastupnica i ministrica u Vladi Jadranke Kosor, a danas vlasnica tvrtke za poslovni i medijski konzalting, u hrvatskoj javnosti je manje poznat podatak kako je ista nećakinja Zdravka Mustaća, bivšeg čelnika jugoslavenskih tajnih službi, koji je u Njemačkoj zajedno s Josipom Perkovićem osuđen za sudjelovanje u ubojstvu emigranta Stjepana Đurekovića. Uvaženi gospodim Mustać trenutačno se nalazi u zatvoru u Glini na odsluženju 30-godišnje zatvorske kazne koju mu je izreklo hrvatsko pravosuđe umjesto kazne doživotnog zatvora  temeljem presude Visokog zemaljskog suda u Münchenu.

Bianca Matković potvrdila je da poznaje Miroslava Škoru, i to privatno i kroz politiku, te navela da Škoro nikad nije gajio nikakve desničarske stavove i pritom još dodatno navela kako Škoro ima manjak političkog iskustva i određenu dozu naivnosti.

Nadalje, Bianca Matković je prognozirala Škori i Domovinskom pokretu šest mjeseci političkog života na način da se neće raspasti, ali da će se njihov klub u Saboru zasigurno smanjiti. Osim toga, navela je da ne vidi političku srž koja bi Škorine zastupnike držala na okupu pošto su cijelu kampanju vodili u smjeru da postanu uteg HDZ-u i uđu u izvršnu vlast.

“Pošto ih nema u Vladi jednostavno ne vidim koji ih zajednički cilj može držati homogeno na okupu” – zaključila je nekadašnja desna ruka Ive Sanadera.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon