PROTA IZ ČAČKA OPTUŽEN I PRITVOREN RADI SEKSUALNOG UZNEMIRAVANJA MALOLJETNICE

Tekst: Panopticum

Foto: Kurir

Kako javljaju srpski mediji, Javno tužilaštvo u Čačku odredilo je pritvor u trajanju od 30 dana parohu manastira Davidovića kod Prijepolja, koji je uhićen u srijedu, 23. kolovoza 2023. zbog sumnje da je seksualno uznemiravao djevojčicu od 13 godina u selu Mojsinje nedaleko Čačka. Povodom njegovog uhićenja oglasila se i Eparhija mileševska kojoj paroh pripada i navela da je on više od 15 godina u toj Eparhiji i da do sada nije imao takvih sklonosti koje mu se stavljaju na teret.

Osim toga, Eparhija je izrazila duboko žaljenje nad tom optužbom i putem priopćenja navela da će pričekati izvještaj državnog odvjetništva Srbije i, “ukoliko se utvrdi odgovornost osumnjičenog, sa svoje strane poduzeti sve neophodne mjere i najstrože kazniti počinitelja“.

Podsjetimo, prije nekoliko godina Eparhija mileševska našla se također u fokusu srpske javnosti zbog skandala vladike Filareta, koji je morao napustiti ovu eparhiju i manastir Dubnicu obzirom da je lažno optužio episkopa mileševskog Atanasija da je nasrnuo na njega i da ga je vukao za bradu. Nadalje, a kako su pisali mediji u Srbiji, vladika Filaret je radio i druge probleme episkopu Atanasiju Rakiti u već viđenoj spletkaroškoj maniri SPC-a, ogovaravši ga i podmećući mu neistine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon