SPC PRED SUDOM U LONDONU ZBOG PEDOFILIJE

Tekst: Panopticum/VOA

Foto: Tanjug

Kako javljaju svjetski mediji, 17. siječnja 2020. godine pred sudom u Londonu zakazano je prvo ročište po tužbi grupe građana protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC), na kojem će se dokazivati je li je bilo pedofilije u, za sada, šest prijavljenih slučajeva u zemljama bivše YU. Naime, Britansko pravosuđe dopušta u određenim okolnostima da se jurisdikcija prihvati izvan matične zemlje.

U Srbiji su se već pred sudovima vodili ovakvi sudski procesi, ali su kazne često bile blage, a mnogi slučajevi su otišli u zastaru tako da oštećeni nisu mogli da se nadaju odgovarajućoj zadovoljštini pred sudom. Obzirom na to, žrtve su se odlučile da potraže pravdu u Londonu. Prema riječima odvjetnika Mladena Jovanovića, koji zastupa žrtve, u međuvremenu su se i mnogi drugi oštećeni ohrabrili da istupe u javnosti, te se broj prijavljenih slučajeva protiv SPC povećao.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon