PROSVJED EKOLOŠKIH AKTIVISTA U AUSTRALIJI

Australska policija uhitila je 66 ekoloških aktivista tijekom prosvjeda protiv klimatskih promjena i izvoza ugljena u nedjelju u luci sjeverno od Sydneya. Oko 1.500 prosvjednika okupilo se u luci Newcastle u Novom Južnom Walesu kako bi blokirali najveću svjetsku luku za izvoz ugljena. Neki od prosvjednika bez dopuštenja su se popeli na brodove a većina uhićenih je zauzela željeznički most, blokirajući vlakove s ugljenom, priopćila je policija.Dvjestotinjak kajaka je simbolično blokiralo luku Newcastle u sklopu prosvjeda protiv fosilnog goriva na kojemu se okupilo oko 1.500 ljudi. Prosvjednici su pozvali na akciju u borbi protiv klimatskih promjena. Prosvjed je organizirala skupina aktivista za zaštitu okoliša, uključujući Greenpeace, a na njemu je sudjelovao i čelnik australske stranke Zelenih Richard Di Natale.

R.Di Natale

Tekst: Panopticum

Foto: www.abc.net.au

Australska policija uhitila je 66 ekoloških aktivista tijekom prosvjeda protiv klimatskih promjena i izvoza ugljena u nedjelju u luci sjeverno od Sydneya. Oko 1.500 prosvjednika okupilo se u luci Newcastle u Novom Južnom Walesu kako bi blokirali najveću svjetsku luku za izvoz ugljena. Neki od prosvjednika bez dopuštenja su se popeli na brodove a većina uhićenih je zauzela željeznički most, blokirajući vlakove s ugljenom, priopćila je policija.

Dvjestotinjak kajaka je simbolično blokiralo luku Newcastle u sklopu prosvjeda protiv fosilnog goriva na kojemu se okupilo oko 1.500 ljudi. Prosvjednici su pozvali na akciju u borbi protiv klimatskih promjena. Prosvjed je organizirala skupina aktivista za zaštitu okoliša, uključujući Greenpeace, a na njemu je sudjelovao i čelnik australske stranke Zelenih Richard Di Natale.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon