PRODAJA VOJNIH ZRAKOPLOVA RAFALE INDIJI TRESE FRANCUSKU REPUBLIKU

Tekst: Panopticum/Mediapart

Foto: AFP

Prema pisanju francuskih medija u Indiji je buknula golema korupcijska afera zbog prodaje borbenih lovaca Rafale. Naime, francuski proizvođač aviona “Dassault“ platio je 1,17 milijuna američkih dolara indijskoj tvrtki „Defsys solution“ prilikom prodaje lovačkih aviona Rafale  Indiji, vrijednih 8,7 milijardi dolara, a “Dassault” nije mogao pružiti objašnjenje državnoj Antikorupcijskoj agenciji (Agence Française Anticorruption -AFA) zbog čega je taj iznos isplaćen.  Izvještaj Agencija za borbu protiv korupcije predan je Ministarstvu pravosuđa te se očekuju daljnji koraci zbog sumnje da su nelegalne uplate bile osjetno veće od uočenih 1,17 milijuna dolara. Slučaj je uočen još sredinom listopada 2018. godine kada je francuska Agencija za borbu protiv korupcije uočila neobično plaćanje i zatražila objašnjenje od proizvođača Rafale Dassault.

Podsjetimo, rabljeni vojni zrakoplovi istog proizvođača se nude i Republici Hrvatskoj s aktualnom ponudom koje se trenutno nalazi na stolu MORH-a i vlade RH.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon