PRETVARA LI OBERSNEL RIJEČKU LUKU U MORSKI PARKING ZA ODABRANE?

Tekst: R. F.

Foto: NL

Čini se da se riječki gradonačelnik Vojko Obersnel specijalizirao za prikupljanje starog željeznog otpada. Naime, nakon što je brodska olupina m/b Galeb desetak godina bila privezana za lukobran luke Rijeka na teret gradskog proračuna za petnaestak dana na tzv. privremeni vez u riječku luku uplovit će kruzer »Scenic Eclipse«.

Kako navode lokalni mediji bliski drugu Vojku ovaj 168-metarski kruzer ostat će na vezu u Rijeci do smirivanja globalne situacije s koronavirusom i prestanka ograničenja zabrana koja su uvedena po lukama diljem svijeta.  Očekuje se da bi Vojkov kruzer iz Argentine trebao doploviti na sidrište u Rijeku između 17. i 20. travnja 2020. godine. Zanimljivost u cijeloj medijskoj papazjaniji gubernatora Grada Rijeke čini podatak da će kruzer s dalekih Falklanda ploviti desetke tisuća morskih milja prazan do Rijeke kako bi se usidrio baš podno Učke kao da na drugim dijelovima planete Zemlje nema bliže i jednako sigurne luke.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon