PREDSJEDNIK RH U RADNOM POSJETU KANADI

Tekst: N. J./Panopticum

Foto: A. Marija Katić

Prvog dana radnog posjeta Kanadi predsjednik Republike Zoran Milanović u subotu, 16. rujna 2023. posjetio je učenike nastave na hrvatskom jeziku u osnovnoj katoličkoj školi „San Sebastian“ u Mississugi. Prilikom susreta predsjednika Milanovića s učenicima i njihovim učiteljima oni su mu predstavili tradiciju nastave hrvatskog jezika u školama u Ontariju.

Osim škole u Mississugi predsjednik RH će tijekom boravka u Kanadi posjetiti i druge institucije koje okupljaju kanadske Hrvate u provinciji Ontario te obići hrvatsku zajednicu.

Podsjetimo, u Kanadi živi velika hrvatska zajednica. Prema podacima kanadskog zavoda za statistiku koji se temelje na popisu stanovništva iz 2021., u Kanadi živi 130 tisuća Hrvata, kanadskih državljana. A samo manji broj njih – oko 11 tisuća – ima i hrvatsko državljanstvo. Najveći broj Hrvata i njihovih potomaka živi u provinciji Ontario, i to uglavnom na području Toronta i okolnih gradova (Mississauga, Hamilton, Burlington i Norval).

Predsjednik Milanović u radnom posjetu Kanadi boravi sa suprugom prof. dr. sc. Sanjom Musić Milanović.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon