PREDSJEDNIK RH ODLIKOVAO BIVŠU PREDSJEDNICU HRVATSKE VLADE

Tekst: N. Jelić

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je bivšu predsjednicu hrvatske Vlade Jadranku Kosor Veleredom kraljice Jelene s lentom i Danicom za izniman doprinos međunarodnom položaju i ugledu Republike Hrvatske te razvoju odnosa Republike Hrvatske i hrvatskog naroda s drugim državama i narodima.

Zahvalivši se na odlikovanju gospođa Kosor rekla je kako ona ne nastavlja politički posao, ali da će nastojati u svemu što će od sada raditi zastupati interese Republike Hrvatske, onako kako je činila i tijekom turbulentnog vremena njezinog premijerskog mandata. Govoreći o tom vremenu, istaknula je kako je to postignuće iznimno važno, zadnji strateški cilj i zadnji cilj u kojem smo se svi razumjeli.

Na svečanosti uručenja odlikovanja uz gospođu Kosor bili su članovi njezine obitelji i prijatelji, sin Lovro Škopljanac, Jasminka Stričević i Franjo Stričević, novinarka, urednica i voditeljica na Hrvatskoj radioteleviziji Sonja Šarunić, oftalmolog i vlasnik Klinike Svjetlost Nikica Gabrić, bivši član Uprave INA Davor Majer, naslovni viši predavač na Odsjeku za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija Zoran Komar, bivša zastupnica u Hrvatskom saboru i odvjetnica Ljubica Lalić, predsjednik Zajednice udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Tom Kačinari, bivša administrativna tajnica gđe Kosor Jasenka Živković te nekadašnji glavni državni odvjetnik i bivši predsjednik Vrhovnog suda Krunislav Olujić.

Uz predsjednika Milanovića bili su pročelnik Kabineta predsjednika Republike Bartol Šimunić, savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić i savjetnica Predsjednika Republike Hrvatske za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon