PREDSJEDNIK RH NA SASTANKU TRILATERALE U BEČU

Tekst: N. J. / Panopticum

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u srijedu, 8. srpnja 2020. na trilateralnom sastanku šefova država Republike Austrije, Republike Slovenije i Republike Hrvatske u Beču. Nakon sastanka s austrijskim predsjednikom Van der Bellenom i slovenskim predsjednikom Pahorom predsjednik Milanović rekao je da su Slovenija i Austrija Hrvatskoj dvije bliske države.  Dodao je da će se cjepivo protiv virusa pronaći ili će se nešto drugo dogoditi, ali da život treba nastaviti dalje. Predsjednik Milanović osvrnuo se na turizam istaknuvši da je Hrvatska, s obzirom na okolnosti koje danas vladaju u Europi i svijetu, otvorena i sigurna zemlja.

Predsjednik Republike Zoran Milanović, nakon trilateralnog sastanaka s predsjednikom Republike Austrije i predsjednikom Republike Slovenije, održao je bilateralni sastanak s predsjednikom Austrije Van der Bellenom tijekom kojeg se priključio Inicijativi za više ambicija u području klimatskih promjena.  Osvrnuvši se na zelene politike i ekologiju predsjednik Milanović istaknuo je Austriju kao pravo mjesto i pravi dio Europe kada se o tome govori.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon