POVJERENSTVO ZA SUKOB INTERESA DONIJELO BLAGE KAZNE ZA VELIKU ŠTETU

Tekst: B. D.

Foto:  Patrik Macek/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je u petak, 8. siječnja 2021. donijelo je odluku kojom je kaznilo s po tri tisuće kuna savjetnika predsjednika RH Orsata Miljenića zbog netočno ispunjene imovinske kartice i saborskog zastupnika Milorada Pupovca zbog primanja naknade za drugu javnu dužnost na koju zakonski nema pravo.

Naime, Povjerenstvo je za Milorada Pupovca utvrdilo da nije imao pravo na novčanu naknadu koju je za rad u Srpskom narodnom vijeću (SNV) primao od 2014. do svibnja 2019. na godišnjoj razini u iznosu od 1.800 do 2.300 kuna budući je rad u SNV-u druga javna dužnost s obzirom na to da ga u to vijeće biraju građani srpske nacionalnosti. Također, prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa dužnosnik koji za obnašanje javne dužnosti prima plaću, što je u Pupovčevom slučaju plaća saborskog zastupnika, ne smije primati drugu plaću ni naknadu za obnašanje druge javne dužnosti, osim ako zakonom nije drugačije propisano.

Osim Pupovca i predstojnik Ureda Predsjednika i savjetnik predsjednika za vanjsku i europsku politiku Orsat Miljenić kažnjen je istog dana s 3.000 kuna jer u imovinskoj kartici nije naveo da je od 2018. do veljače 2019. primao naknadu od 3.000 kuna kao član DSV-a. Uz to, propustio je navesti da ima dionice Atlantic grupe, a netočno je upisao i površinu stana.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon