POSLJEDNJI TJEDAN IZLOŽBE O PROFESORU BALTHAZARU

Tekst: B. Dobrijević

Foto: M. Šamanić

U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci još je do subote, 23. siječnja 2021. godine otvorrena izložba “51000 Balthazargrad”. Riječ je o najvećoj izložbi posvećenoj Profesoru Balthazaru u prostoru MMSU koji je podijeljen na Svemir, More, Rijeku i Grad te predstavlja minijaturni prikaz svijeta iz poznatog crtića.

Da podsjetimo, animirani lik profesora Baltazara jedan je od najpoznatijih filmskih likova nastalih u Hrvatskoj. Njegov je idejni začetnik i glavni autor Zlatko Grgić. Zamisao o nizu priča posvećenih dobrodušnom i luckastom profesoru podržala je filmska kuća Jadran film. Grgić je sve epizode snimio od 1967. do 1971., odnosno  do 1978. godine u Zagreb filmu u suradnji s grupom autora. Serija je postala vrlo omiljena, a zabilježila je zapažen uspjeh i u inozemstvu.

Radno vrijeme izložbe je od utorka do petka od 12 do 19 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 17 sati. Besplatno vodstvo kroz izložbu za građanstvo je svake srijede u 17.30 sati uz prethodnu najavu putem maila: [email protected]

Posjet izložbi je moguć uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najbližih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka – fizičku udaljenost te obvezno nošenje zaštitnih maski za lice, s obzirom da se radi o zatvorenom prostoru.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon