POSAVEC NA LOKALNIM IZBORIMA POBJEĐUJE ČAČIĆEVU (SU)VOZAČICU IZ ZATVORSKIH DANA?

Tekst: Panopticum

Foto: MŽ/Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Prema već dostupnim najavama Ministarstva pravosuđa i uprave prijevremeni izbori za župana i zamjenika župana Međimurske županije održati će se u nedjelju, 28. studenog 2021. godine. Prema popisu birača Međimurske županije pravo glasa ima 95.289 upisanih građana. Službenom objavom Županijskog izbornog povjerenstva od 12. studenog 2021. godine kandidati, odnosno kandidatkinje za župana/županicu Međimurske županije su Sandra Herman kojoj su osim matične stranke Reformista potporu dali i Čačićevi koalicijski partneri iz HSS-a i SDP-a, zatim Mladen Novak kao predstavnik grupe birača, Matija Posavec sa svojom nezavisnom listom (NL) i Darko Zver iz stranke Fokus.

Prema neslužbenim izvorima iz lokalne sredine s prostora hrvatske najsjevernije županije, najviše izgleda da ponovo postane župan Međimurske županije ima Matija Posavec s NL koji, navodno, dobiva oko 80 posto glasova birača. Ukoliko se najave pokažu točnima Posavec bi u tom slučaju na zakazanim lokalnim izborima pomeo medijski eksponiranu Čačićevu političku konkurenticu Sandru Herman, trenutno na poziciji državne tajnice u Ministarstvu turizma i športa. Iako kandidatkinja Reformista za županicu u svojim marketinškim nastupima navodi kako se do sada ni jedna žena u Međimurju nije kandidirala za tu dužnost  te usput poručuje da je vrijeme da se to promijeni, čini se, ako je vjerovati neslužbenim izvorima, da međimurci ne dijele njeno mišljenje.

Podsjetimo, Sandra Herman iz međimurskih Belica, postala je poznata široj javnosti kao automobilska transferistica Radimira Čačića na relaciji Pula – Zagreb – Varaždin i obratno, a koji su se odvijali za vrijeme odsluživanja njegove kazne zatvora u Valturi nedaleko Pule. Osim toga, pojedini hrvatski mediji su u seriji tekstova tijekom 2012., 2013., 2014. i 2015. godine objavili strogo skrivanu činjenicu kako je u automobilu Radimira Čačića prilikom prometne nesreće sa smrtnim posljedicama u Mađarskoj 2010. godine bila njegova bliska suradnica Sandra Herman iz Belica. Slučajno ili ne, navedena informacija u medijima nikada nije demantirana.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon