PORAST TEMPERATURA PROBUDIO CROATIA AIRLINES IZ ZIMSKOG SNA

Tekst: Panopticum

Foto: A. Grubelić

Nakon što su pod okriljem korone prošle godine od države dobili financijsku pomoć od gotovo milijardu kuna te nakon posljednjeg medijskog sukoba sa ZLZ zbog Ryanaira u Croatia Airlinesu (CA) su se odlučili primiti posla pa tako za mjesec svibanj 2021. najavljuju veći broj letova iz europskih metropola prema Zagrebu i jadranskim turističkim središtima.

U svibnju 2021. CA planira redovite međunarodne letove iz Zagreba u 13 europskih odredišta i to: Amsterdam, Beč, Bruxelles, Dublin, Frankfurt, Kopenhagen, London, München, Pariz, Rim, Sarajevo, Skoplje i Zürich. Osim Zagreba CA planira pojačati mrežu međunarodnih letova iz europskih metropola prema jadranskim odredištima pa bi Zračna luka Split u svibnju, uz postojeće linije za Frankfurt, München i Rim, trebala biti povezana i s Bečom, Londonom i Zürichom. Također, CA planira obnoviti redovne međunarodne letove na liniji Dubrovnik – Frankfurt.

Osim međunarodnih letova, CA zračnu povezanost unutar Hrvatske i nadalje osigurava letovima u redovitom prometu između zračnih luka Zagreb, Split, Dubrovnik, Osijek, Zadar, Brač i Pula. Planiran je nastavak sezonskih letova Osijek – Split i Osijek – Dubrovnik te povezivanje Zagreba s pet domaćih odredišta, i to: Split, Dubrovnik, Zadar, Pula i Bol.

Podsjetimo, novi red letenja CA podložan je ad hoc promjenama, ovisno o razvoju epidemiološke situacije u Hrvatskoj i svijetu, odnosno ograničenjima i pravilima pojedinih država u vezi s protokom putnika, što izravno utječe na potražnju za uslugama zračnog prijevoza.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon