POLICIJSKI SKANDAL NA STOLU ŠEFA SABORA

Tekst: Panopticum

Foto: HRT/Net/N. G.

Povodom skandala u redovima riječke policije u čijem epicentru se pojavljuje kao glavna zvijezda načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske Željko Kruneš, a o kojem bruji gotovo cijela „normalna“ Hrvatska nedavno izabranog predsjednika RH Zorana Milanovića, stigao je i na Trg sv. Marka u sjedište hrvatskog parlamenta.  Naime, nesvakidašnji protuzakoniti postupci spomenutog policijskog službenika i još uvijek djelatne osobe u sustavu MUP-a koji su u potpunosti raskrinkani putem televizijskog priloga Nove TV, a koje bi se čak teško mogli opisati rječnikom iz nekog kriminalističkog romana, postali su predmet propitkivanja pojedinih zastupnika hrvatskog Sabora u smislu postavljanja zastupničkog pitanja prvoj osobi iz redova hrvatske policije.

ZASTUPNIČKO PITANJE ZA BOŽINOVIĆA

Kao dokaz navedenih tvrdnji u prilogu teksta objavljujemo dopis od 6. ožujka 2020. godine, u obliku urudžbiranog podneska predsjedniku hrvatskog Sabora sa zastupničkim pitanjem Nikole Grmoje, člana Kluba zastupnika Mosta nezavisnih lista, upućen ministru unutarnjih poslova u Vladi Republike Hrvatske Davoru Božinoviću temeljem članka 140. Poslovnika Hrvatskog sabora. Iz priloženog podneska je razvidno da je mutan slučaj policijskog službenika iz trenutno razvikane prijestolnice kulture EU došao do centra hrvatske metropole na daljnji postupak budući su drugi, odnosno institucionalni kanali začepljeni blatnom korupcijskom kaljužom u kojoj se hrvatski građani svakodnevno valjaju.

UŠUTKANI LOKALNI MEDIJI

Slučajno ili ne, mediji lokalnog karaktera koji inače redovito izještavaju o radu policije, nisu popratili šokantnu vijest jedne od najgledanijih emisija nezavisne televizijske kuće. Osim toga, i same žrtve prokazanog policijskog službenika napominju kako dosadašnje djelovanje medija u ovom konkretnom slučaju nije bilo u službi javnog interesa, pa samim time predstavlja opasnost i izaziva pravnu nesigurnost s trajnom sumnjom u njihovu pristranost i korumpiranost u prikrivanju kriminala pojedinih grupacija u strukturama vlasti.

ŽENSKE AKTIVISTICE ZAČEPLJENIH USTA

Još više začuđuje, zasad, neslužbeni podatak o oglušivanju i izostanku bilo kakve reakcije tvz. dijelova civilnog društva, središnjeg ili lokalnog Centra za socijalnu skrb, zatim službenika iz svih mogućih pravobraniteljskih ureda obzirom na okolnost da je u cijelu kriminalističku priču iz Rijeke dokumentirano nasilje s prijetnjom ubojstva nad ženskom osobom od strane nasilnog službenika u policijskoj uniformi. Tim više što je po službenoj dužnosti pokrenuta je istraga, a bivša partnerica policijskog nasilnika ispitana je u DORH-u i PNUSKOK-u. Međutim, dok jedni mudro šute, oni drugi, duboko umoćeni u ovaj skandal policije u Rijeci i dalje vježbaju strogoću, pa sukladno tome na primitivan i drzak način, skrivajući se iza policijske značke, pozivaju na informativne razgovore u lokalnu policijsku postaju svakoga tko je dao javnu podršku žrtvama tog istog policijskog nasilja. Bilo kako bilo, čini se da nakon bizarnog slučaja Ćelić u Ravnateljstvu policije, medijski popraćenog ovaj puta od jedne druge nezavisne (RTL) televizije,  dobivamo još jednog kandidata iz redova policije koji je odlučio testirati zajedno s dijelovima vrha MUP-a jesu li hrvatski građani uistinu maloumni. Ili ipak “normalni”, kako je to još donedavno uzvikivao novi stanovnik Pantovčaka.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon