SMIJENJEN ŠEF RIJEČKE KRIM POLICIJE

Tekst: Panopticum

Foto: HRT

Zbog učestalih medijskih napisa sa skandalima koji su gotovo svakodnevno posljednjih tjedana potresali MUP i DORH u slučajevima smijenjenog zamjenika ravnatelja policije Josipa Ćelića i Glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića, hrvatska javnost ostala je uskraćena za vijest o relativno krupnoj smjeni policijskog kadra koji se dogodio u Rijeci. Naime, zbog završnih izvida i mogućeg pokretanja kaznenog postupka koji koordinirano vode Općinska državna odvjetništva u Puli i Rijeci, smijenjen je tijekom mjeseca veljače 2020. godine Željko Kruneš, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske te upućen na rad u policijsku postaju u Crikvenici. Slučajno ili ne, lokalni mediji koji inače redovito izještavaju o radu policije nisu popratili navedenu vijest.

Prema neslužbenim izvorima iz lokalne policijske sredine, smijenjeni Kruneš je zbog najave sudskog kaznenog postupka, a kako bi preduhitrio moguće sankcije zbog podizanja sasvim izvjesne optužnice, pokrenuo postupak umirovljenja, te na taj način ishodio beneficiranu mirovinu na koju ne bi imao pravo u slučaju nečasnog otpusta iz redova policije.

Da podsjetimo, nakon prošlogodišnjeg uhićenja glasnogovornice karlovačke policije, a sada i ovog skandala u redovima policije u Rijeci, čini se da je ipak na djelu nedavna poruka ministra policije Davora Božinovića o “čišćenju od kukolja u vlastitim redovima”.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon