PLENKOVIĆEVA SOCIJALNA RADNICA POSTALA PREDMET OBRADE DORHA

Tekst: Panopticum

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prema dostupnom priopćenju Hrvatske komore socijalnih radnika, zagrebački odvjetnik Klaudio Čurin je u ponedjeljak, 12. travnja 2021. uz punomoć za zastupanje koju je potpisalo 169 stručnih djelatnika hrvatskih CSS-a podnio kaznenu prijavu DORH-u protiv Jelene Veljače i Nataše Janjić Medančić. Kaznenom prijavom se Veljača i Janjić Medančić terete za kazneno djelo protiv javnog reda – javnim poticanjem na nasilje i mržnju, opisanu i kažnjivu po članku 325. stavku 1. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Osim toga, u dostupnom priopćenju se navodi kako Hrvatska komora socijalnih radnika podržava navedenu inicijativu svih stručnih djelatnika CSS u Hrvatskoj te poziva i ostale strukovne komore da iskažu svoju podršku.

Podsjetimo, senzibilizirana hrvatska javnost pratila je posljednjih dana neobičnu medijsku aktivnost premijera Plenkovića i ministra Aladrovića s predstavnicima tzv. civilnog društva povodom tragičnog smrtnog slučaja djevojčice koju je zlostavljao roditelj.

Tko je odgovoran za zlostavljanje djece u Hrvatskoj? Onaj tko ga zlostavlja ili onaj koji to pokušava spriječiti i ne uspijeva? Ili – kako je moguće dovesti jednu struku do stanja da profesionalcima treba policijska zaštita od ljutog naroda poticanog od strane glumice iz televizijskih sapunica? Obzirom na podnesenu kaznenu prijavu odgovor na ovo aktualno pitanje dati će marljivi djelatnici DORH-a.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon